Autor : ©J.B.Hurych
Název : KANADSKÉ ANEKDOTY.
z knihy CANADIANA, ke stažení zdarma z naší knihovny vlevo. Prvně publikováno v Neviditelném Psu.





Tak jako my v Čechách máme naše Kocourkovské, má Kanada svoje Newfies (což je lidový název pro obyvatele Nového Foundlandu, o kterých se říká, že jim to myslí sice pomalu, ale zato pořád). Jeden typický fór o Ňúfíkovi, co dostal vodní lyže, ale nemohl je použít: nemáme tu totiž nikde jezero s kopcem :-´) Jiné anekdoty o nich vám ale nenapíšu, protože,
a) mám Ňúfíky docela rád, a
b) vždycky když začnu nějaký ten vtip vyprávět, objeví se nejméně dva Ňúfíci v mé blízkosti.

Takže radši napíšu něco méně nebezpečného a pokud jste ty anekdoty už někde slyšeli, tož vězte, že to byl určitě import z Kanady a ne naopak.




KANADSKÉ ANEKDOTY.

Víte, jak od sebe rozlišíte Američana, Kanaďana a Angličana?
1) Američané jsou potěšeni, když si je někdo plete s Kanaďany
2) Kanaďani nemají rádi, když si je někdo plete s Američany
3) Angličana si nikdo s nikým poplést nemůže.

Stará paní Mac Allisterová zemřela a její čtyři synové ji snášejí v rakvi do přízemí. Najednou jeden z nich uklouzne, rakev se jim vysmekne, spadne na schody a sveze se dolů, kde se rozbije o stěnu.
Z rakve vstane oživlá nebožka a žije si klidně ještě dalších šest let, kdy konečně zemře znovu. A zase ji její čtyři synové snášejí v rakvi dolů se schodů ...
A pod schody stojí starý Mac Allister se sepnutýma rukam a volá nahoru. "Opatrně, chlapci, proboha, opatrně!"

Do baru v Albertě vstoupí cowboy Willy a poručí si čtyři sklenice whisky. Když vidí barmanův udivený obličej, hned vysvětluje: "To je tak: my jsme čtyři bratři, rozházení po celé Kanadě - jeden na západě v Britské Kolumbii, druhý na východě na ostrově Prince Edwarda, třetí v Manitobě a já zase tady. No a protože se nemůžeme sejít, slíbili jsme si, že si takhle vždycky v baru poručíme ty čtyři sklenky a je to jako kdybychom poseděli a popíjeli spolu . . .

Tak to pokračuje několik týdnů, až jednou přijde Willy a nějak smutně povídá: "Ode dneška mi nalévej jen tři skleničky."
"Ale copak," diví se barman, "on jeden z tvých bratrů zemřel? "
"Ale ne," povídá,Willy, "já jsem přestal pít!"


Nakonec jednu příhodu z Anglie, která se mi přímo stala. Když jsem tam byl naposledy, dal jsem se na Trafouši do hovoru s nějakým starším gentlemanem, jehož knír připomínal ještě prince Alberta. Na jeho dotaz, odkud jsem, jsem pyšně odpověděl, že jsem z Kanady. Chvíli přemýšlel. Pak mu zasvítilo v očích a povídá: "Ah tak, vy jste z kolonií, že jo?"


Ulož tuto stránku    Vytiskni tuto stránku