Autor : ©J.B.Hurych
Název : TABLETY VEDOU




Posledně jsem psal o tabletech coby čtečkách. Pochopitelně se k nim vrátím, ale už jsem se nemohl dočkat, abych se mohl zmínit ještě o dalších funkcích, které tablety mají. Zatím tedy jen něco . . .

TABLETY VEDOU. (díl.3.)

V tomto člámku se budeme věnovat programům zvláštním. Některé z nich lze naládovat i zadarmo, ostatní z Googlestoru (podle druhu vašeho tabletu). Názvy zde uvedené jsou spíše kategorie než přímo jména programů - je jich totiž v každé kategorii hodně . . .

PROGRAMY ZVLÁŠTNÍ.

WORDSEARCH - je program na hraní našich Kříženek (viz sekce LEPORELO), s výjimkou toho, že to nejsou ty naše, ale anglické a že je jich tam řada prfabrikovaných, které můžete luštit jen pomocí prstu. proto jsem také dal to "hraní" do uvozovek - a není tma také automatické řešení, ale jen výsledek. Pokud označítte slovo na displaji, zbarví se a pokud jste se spletli, prostě se to nezbarví. Další úlohy lze periodocky přikoupit. Anglicky znát nemusíte, slova jsou tam přímo napsána tak, jak jsou v křížence, nemsíte aniz nát jejich význam. Takových programů je k dostání plno (pod podobným, ale ne stejným jménem) a nebudu hádat, který je lepší. Ty, co jsem poznal, byly všechny dobré. .

SLOVNÍKY VŠEHO DRUHU - vám vyhledají přeložené slovo a co víc, často je dostanete i pro "čtení nahlas". U máho tabletu už to umí číst anglicky a to mužským či ženským hlasem, další jazyky bych musel přikoupit. Vhodné pro nevidomé či tam, kde prostě vizuálně číst nejde. A je to pohoddlí, dáte si tma nějakou knihu a ona sepro vás už sama čte . . .

PUZZLES ČI HRY VŠEHO DRUHU - pro herní fanatiky všeho druhu :-). Osobně jsem si tam naládoval Solitaire ( solitér), hned několik druhů. Pochopitleně tma mají i Tarot. Jsou tam i hry logické, kombinační, grafické, virtuální i akční.


ASTRO TAB, CELESTIAL A JINÉ - noční obloha s grafickým zobrazením všech velkých hvězd a galaxií, sledování satelitů, různá zobrazení pro vaše místo a pro různé datum i čas . Výborné venku, kdy můžete přímo tablet porovnávat s oblohou. Některé jsou z ase astrologické nebo sledovače počasí atd. Je jich prostě hodně a nejlépe je vždy si přečíst návod.

GPU - global positioning system - podobný tomu, co u asi máte v autě, ale potřebujete být připojeni na wifi. Určí vám to vaši polohu a ty náročnější i cestu odsud- tam a podobně

ELECTRONIC TOOLKIT - sbírka přepočtů a vzorců z elektroniky: podobně exitují i pro jiné obory. Také jsou tam i programy k základům toho kterého oboru, některé i přímo interaktivní, tj. učící, ale ještě jsem neviděl progrmay na zkoušení. ty vám může poradit vaše škola či univerzita. Sá jsem tam kdysi dělal programované koušecí programy pro počítač, taka vím, jak je to složité (byly to ty s odpověďmi na zaškrtnutí a napsat ty prefabrikované odpovědi bylo opravdu náročné - hlavně ty pletoucí odpovědi, aby nebyly moc nápadné :-).

LITTLE PIANO - je taký malý prográmek na hraní a bylo to zadarmo - "no nekup to", jak říká můj přítel Michal :-) . Ideální pro někoho, kdo si chce zahrát melodii třeba jen podle sluchu. Opět, takových programů je mnoho a některé i velmi sofisitikované, pro skladatele.

Různách programů pro tablety jsou teď kvanta a tak se u nich zdržíme i příště. . . .


Ulož tuto stránku    Vytiskni tuto stránku )